Kevät 2021 – Solvalla 10. – 16.5.

Ratamestari Karin Rantamäen mietteitä 4.5.2021

Firmaliiga startaa tänäkin keväänä samoissa tunnelmissa kuin viime keväänä. Varsinaista tapahtumaa ei ole, vaan radat kierretään omatoimisuunnistuksena. Viime keväästä poiketen tänä vuonna on tarjolla kaikki kuusi rataa A-F. Kauden ensimmäinen osakilpailu on Solvallassa, jossa pysytellään pääosin Punjonsuon ja Meerlammen välisellä aluella. Pitkät radat käyvät vähän kauempana Urjan liepeillä.

Alueella on paljon polkuja, ja ulkoilureitit tarjoavat hyviä tukeutumiskohteita etenkin lyhyemmille radoille. Näillä radoilla on selkeitä rasteille johdattelevia kohteita. Suunnitelma kannattaa jälleen tehdä rauhassa ja miettiä ennakkoon ne rasteille johdattelevat kohteet. Pidemmille radoille olen yrittänyt tarjota vähän enemmän haasteita. Runsaan polkuverkoston ja maastonkäytön rajoitusten takia en aina saannut tehtyä sellaisia ratoja kuin olisin toivonut. Maastokäytön rajoituksille emme kuitenkaan voi mitään, joten ne pitää hyväksyä. Kunnioittakaa siis kartalle merkittyjä kiellettyjä alueita.

Rasteja on paikoitellen varsin lähekkäin, joten kannattaa tarkistaa rastinmäärite ja etenkin rastin koodi. Mukavia suunnistussuorituksia toivottaen, Karin

Kisakohtaisia ohjeita:

Solvallan rastit ovat maastossa maanantaista 10.5. klo 6:00 alkaen sunnuntaihin 16.5. klo 24:00 saakka.

Solvallan virtuaalinen tulospalvelu gpx-jälkien syöttämiseen ja ratakohtasiiin tuloksiin löytyy tämän linkin takaa. Tulospalvelu on auki tulosten syöttämiseen maanantaiseen 17.5 kello 20:00 asti. Tarkemmat ohjeet virtuaaliseen tulospalveluun löytyvät FL kevään 2021 ohjesivulta.

Tilattuja karttoja voi noutaa tapahtumapaikalta Solvallasta (karttalinkki) tiistaina 11.5. klo 16 – 19, tai Iltarastien tapahtumapaikalla Pirkkolassa Uimahallin lähistöllä su 9.5. klo 10 – 12 tai ma 10.5. klo 16 – 18.

Katso oikea lähtöpaikka kartalta, ja huomioi Lähtö 1 = D, E, F lja lähtö 2 =A, B, C lohkoille.

Pistetilanne osakilpailun jälkeen