Ohjeet Firmaliigan osallistujille

Ilmoittautuminen

Firmaliigaan ilmoittaudutaan joukkueittain tavallisimmin koko kaudeksi, eli kevät- ja syyskauden yhteensä kahdeksaan osakilpailuun. Joukkueen voi halutessaan ilmoittaa vain puolikkaalle kaudelle joko kevään tai syksyn osakilpailuihin.

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumissivun ohjeiden mukaan. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ennen kauden alkua joukkueet jaetaan lohkoihin aikaisemman menestyksen mukaan. Lohkojako tulee nähtäville Firmaliigan sivustolle.

Koska joukkueen kokoonpano voi vaihdella osakilpailuittain, tulee joukkueen kokoonpano ilmoittaa järjestäjille ennen jokaista osakilpailua. Joukkueen kokoonpano ilmoitetaan ohjeen mukaan lomakkeella. 

Valmistautuminen osakilpailuihin

Ennen jokaista osakilpailua:

  • Varmista, että joukkueen yhteyshenkilö on ilmoittanut joukkueen kokoonpanon osakilpailuun viimeistään kisaa edeltävänä päivänä klo 20 mennessä.
  • Tarkista osakilpailun kisasivun osallistujalistasta oman joukkueesi tiedot ja lohko. Joukkueen yhteyshenkilö voi tarvittaessa päivittää tietoja ohjeen mukaan.
  • Tutustu osakilpailukohtaisiin kisohjeisiin.
  • Katso ohjeet ja ratamestarin vinkit ennen kisaa. Varaudu siirtymiin ja käytä mielellään kimppakyytejä.

Saapuminen ja lähtö

Firmaliigan osakilpailuissa voit itse valita lähtöaikasi klo 17 ja 19.30 välillä. Saavu paikalle ajoissa, jotta ehdit mukavissa tunnelmissa paitsi lähtöön myös maaliin ennen sen sulkeutumista klo 20. Ennen lähtöä on kaikkien osallistujien kirjattava itsensä tapahtumaan. Tämän voi tehdä 16.30 alkaen tapahtumapaikalla.

Tapahtumapaikalle saapuessasi:

  • Kirjaudu tapahtumaan:
    • Jos joukkueen kokoonpano ja Emit-korttien numerot on ilmoitettu etukäteen, voit mennä Ilmoittautumisautomaatille ja siitä suoraan lohkoasi vastaavaan lähtöön (ks. ohje alla).
    • Jos joukkueen kokoonpanossa on ilmoittamattomia muutoksia tai Emit-kortin numero täytyy päivittää, mene palveluluukulle ilmoittautumaan.
    • Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, pyydä lainakortti palveluluukulta.
  • Lähtöpaikkoja on kaksi. Lähtö 1 eli lyhyet radat DEF ovat yleensä lähempänä tapahtumakeskusta. Lähtö 2 eli pitkät radat ABC ovat kauempana. Katso kisakohtaisista ohjeista lähtöjen sijainnit ja suuntaa omaasi.
  • Kiinnitä lähtöpaikalla Emit-korttiisi tarkistuslipuke. Sen avulla rastileimat voidaan jälkikäteen varmentaa, jos elektronisessa leimauksessa on epäselvyyksiä.
  • Siirry lähtöpaikalla lohkosi mukaiseen lähtöjonoon.
  • Lähtö tapahtuu tasaminuutein kellon äänimerkin mukaan. Ruuhka-aikana voidaan soveltaa puolen minuutin lähtövälejä.
  • Ensimmäisellä piippauksella sijoita Emit-korttisi nolla-leimasimeen ja pidä se paikallaan.
  • Viidennellä kellon piippauksella (pidempi) nosta korttisi, ota kartta ratasi mukaisesta ämpäristä ja lähde matkaan kohti K-pistettä. Ajanotto on alkanut, onnea matkaan!

Maastossa

Firmaliiga tarjoaa kilpailutasoisia suunnistuskokemuksia pääkaupunkiseudun parhaissa maastoissa. Suunnistajia on metsässä useita satoja suhteellisen kapeassa aikaikkunassa

  • Keskity hyvin omaan suoritukseesi ja anna muille kilpailijoille suunnistusrauha.
  • Tarkista jokaisella rastilla rastikoodit ja varmista että kävit oman ratasi rastilla — joukkue kiittää hyväksytystä tuloksesta. Eri ratojen rasteja on lähekkäin kaikissa kisoissa.

Maaliintulo ja tulokset

Suunnistussuoritus ja ajanotto päättyvät maalileimaukseen. Maalileiman jälkeen suoritustiedot rekisteröidään vielä tulospalvelussa.

  • Maaliviivalla teet maalileimauksen.
  • Leimauksen  jälkeen siirry eteenpäin maalitoimitsijan luo tulospalveluun, jossa Emit-kortin tiedot luetaan tulosohjelmaan.
  • Mikäli leimauksissa on epäselvyyksiä, selvitellään ne maalitoimitsijan kanssa.
  • Palauta mahdollinen laina-Emit maalitoimitsijalle.
  • Maali suljetaan klo 20. Samaan aikaan alkaa rastilippujen ja -leimasinten keruu pois maastosta.
  • Henkilökohtaiset tulokset näkyvät Firmaliigan tulossivulla heti Emit-kortin purun jälkeen. Joukkuekohtaiset tulokset ja joukkuepisteet näkyvät tulossivulla maalin sulkeutumisen jälkeen.