Firmaliiga ensikertalaisille

Firmaliiga on rennon kisahenkinen tapahtumasarja: oikean suunnistuskisan haasteet mutta joustavammat järjestelyt. Firmaliigan radat ovat Iltarasteja haastavammat, koska

  • joukkueen menestyminen tuo (ehkä) painetta omaan suoritukseen
  • kisatapahtuman luonne: lähtö aikamerkillä, kartta vasta lähtöhetkellä, kartalla vain oma rata ja omat rastit
  • Firmaliigan ratamestarit panevat parastaan kunkin tapahtuman maastoon, jokainen rata taitotasonsa mukaan

Firmaliigan tärkeimpiä perinteitä ovat hyvät maastot, haastavat radat, kisahenkisyys ja yhteisöllisyys. Jokaisessa tapahtumassa pääsemme nauttimaan suunnistuksesta parhaimmillaan, yhdessä lajitoverien kanssa. Jotta ensitutustumisesi Firmaliigaan olisi mahdollisimman miellyttävä, toivon että perehdyt tapahtumakohtaisiin sekä Firmaliigan yleisiin ja kisakohtaisiin ohjeisiin

Hyväksi havaittua

  • Tarkista rastikoodit ja varmista että kävit oman ratasi rastilla — joukkue kiittää hyväksytystä tuloksesta. Eri ratojen rasteja on lähekkäin kaikissa kisoissa.
  • Käytä emit-tarkistuslipuketta. Vanhat emit-kortit eivät tee aina luotettavaa leimausta, joskus eivät uudetkaan.
  • Katso ohjeet ja ratamestarin vinkit ennen kisaa. Varaudu siirtymiin ja käytä kimppakyytiä ahtaissa kisapaikoissa.
  • Online-tulospalvelusta näet myös joukkueiden pistetilanteen heti kisapaikalla. Omasta tuloskortista näet suoraan virheisiin kuluneen ajan oman suoritustasosi mukaan laskettuna. 

Hinta ja ilmoittautuminen

Firmaliigan hinta on 300 euroa joukkueelta (6 kisaa, 4-henkiset joukkueet) ja Firmasprintin hinta on 100 euroa joukkueelta (3 kisaa, 4-henkiset joukkueet).

Firmaliigaan ilmoittaudutaan kauden alussa, kerran vuodessa.

Firmaliigan tiedotteet sähköpostiin

Lähetämme Firmaliigan tiedotteet sähköpostilla joukkueiden yhteyshenkilöille sekä tiedotteen erikseen tilanneille. Voit tilata Firmaliigan tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi tästä linkistä. Firmaliigan tulevia tapahtumia voi seurata Firmaliiga Facebookissa.

Firmaliiga palaute ja yhteystiedot

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään Firmaliigaa:

Firmasprintti

Joukkueet ja lohkot: 4-henkiset joukkueet (3 parasta huomioidaan). Firmasprintin kisa käydään yhdessä lohkossa.

Pistelasku: Firmasprintti on kolmen kisan sarja (kuten Firmaliiga kevät/syksy) ja pisteet lasketaan kuten Firmaliigassa. Voittaja saa 100 pistettä, kakkonen 99, kolmonen 98 jne ja viimeinenkin saa noin 20 pistettä (jos suoritus on hyväksytty). Hylätystä suorituksesta saa 1 pisteen. Joukkueen paremmuus perustuu kolmen kisan pistesummaan.

Firmasprintti ei vaikuta tulevan Firmaliigan pistelaskuun eikä lohkojakoon.

Rata: Firmasprintissä kisataan omalla F-radalla, joka on täysvaikea noin 3.5 km. F-rata vastaa kuntosprinttien A-rataa.

Lähdöt: Firmasprintin kisat käydään keskiviikko iltaisin, lähdöt klo 17:30 -19:00. Maali sulkeutuu klo 20:00.

Selviytymisohjeet: Muista että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija. Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta. Noudata kaupunkilaisjärkeä.

Osallistumismaksu: Firmasprintin maksu on yhdeltä joukkueelta 100 euroa, (3 kisaa, 4-henkiset joukkueet), joukkueen ulkopuolella kunto-sarjaan osallistuminen 10 euroa/kerta/henkilö).

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Firmaliigan joukkuelomakkeella. Joukkueen kokoonpano ilmoitetaan samalla lomakkeella (raksit sarakkeeseen “kisa-1-2-3”) kisaa edeltävään iltaan kello 20:00 mennessä, tämän jälkeen muutokset kisapaikalla.