Kisakohtaiset ohjeet – syksy 2022

Firmaliigan syksyn osakilpailut jatkuvat jälleen. Tapahtumat toteutetaan tiistai-iltaisin ja sisäänkirjautuminen alkaa kello 16. Lähdöt aukeavat klo 16.30 ja lähtöaika jatkuu klo 19:ään. Maalia pidetään auki klo 20.30:een.

Haukkalampi 16.8.

Syyskauden Firmaliigan avauskisaan Nuuksion kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet. Osakilpailu suunnistetaan Nuuksion Halkolammella Espoossa Ratamestari Aimo Kangas on suunnitellut kevätkauteen verrattuna harvalukuisempien rastien radat niin, että tarjoilla on mahdollisimman monipuolisesti Nuuksion herkkuja. Huomio parkkitilanne ja varaudu tulemaan paikalle hyvissä ajoin.

Kisakohtainen ohje ja ratamestarin lausunto

Tulokset

Reittihärveli

Solvalla 23.8.

Toinen osakilpailu Solvallassa. Ratamestarina Einari Heinaro.

Kisakohtainen ohje ja ratamestarin lausunto

Tulokset

Reittihärveli

Luukki 30.8.

Syksyn kolmas osakilpailu suunnistetaan Luukkaan lounais-puoleisissa maastoissa. Ratamestarina Kimmo Liljeström

Kisakohtainen ohje ja ratamestarin lausunto

Tulokset

Reittihärveli

Arkisto: Firmaliigan kevät 2022

Rinnekoti 10.5.

Firmaliigan kevään ensimmäinen osakilpailu suunnistetaan Rinnekodin jylhillä kallioalueilla, jotka tarjoavat hektisyyttä ja vaihtelevia suunnistustehtäviä. Maastotyypit ja kulkukelpoisuus vaihtelevat avoimien kallio- ja suoalueiden ja Keski-Eurooppalaisen lehtimetsän väliltä. Ratamestarina toimii Ville Lampinen

Kisakohtainen ohje ja ratamestarin lausunto

Tulokset

Reittihärveli

Pirttimäki 17.5.

Toinen osakilpailu suunnistetaan Pirttimäessä. Rauhallista maisemaa hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, monet kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot. Suuret korkeuserot ja pienipiirteisyys ovat ominaisia tälle alueelle. Ratamestarina Karin Rantamäki

Kisakohtainen ohje ja ratamestarin lausunto

Tulokset

Reittihärveli

Pistetilanne

Mikko Laakson ja Tapio Haarlaan samanaikaiset juoksusuoritukset (A-rata) ihailtavana youtube videolla (Huom! klikkaa ensin kerran molempia videoita, niin sitten ne tulevat näkyviin vierekkäin).

Kisakallio 24.5.

Firmaliigan kävijöille tarjolla upouutta maastoa kevätkauden päätteeksi. Kallioinen, luonnoltaan monipuolinen upea Kartanaistenkorpi on merkittävä ja laaja ulkoilualue Lohjalla. Erikoisuutena mainittakoon, että suunnistusreitti kulkee hetkittäin Helsinki-Turku moottoritien, Suomen toiseksi pisimmän maantietunnelin päällä. Tämä maasto on ehdottomasti koettava suunnistaen. Ratamestarina Harri Hollo.

Kisakallion tarjoaa Firmaliigan hikisille suunnistajille saunomismahdollisuuden suunnistuksen ja kevätkauden päätteeksi.

Kisakohtainen ohje ja ratamestarin lausunto

Tulokset

Reittihärveli

Mikko Laakson (A-rata) suoritus videolla

Yleiset ohjeet

Valmistautuminen

 • Tarkista kisan osallistujalistasta omat ja joukkueesi tiedot sekä lohko (eli rata A/B/C/D/E/F).
 • Ilmoittautuminen kisapaikalla on sujuvinta silloin, kun joukkueesi yhteyshenkilö on rekisteröinyt juoksijat ja emit-numerot etukäteen verkkolomakkeella (Viimeistään kisaa edeltävä maanantaina kello 20 mennessä). Tämän jälkeen muutokset tiistai kello 12:00 asti sähköpostilla (osoite kisasivulla), jonka jälkeen paikan päällä. Joukkueen kokoonpanoa voi muuttaa kisojen välillä.
 • Tutustu tarkasti kisakohtaisiin saapumisohjeisiin ja ajo-ohjeisiin
 • Lähtöpaikkoja on kaksi. Lähtö 1 eli lyhyet radat DEF ovat yleensä lähempänä tapahtumakeskusta. Lähtö 2 eli pitkät radat ABC ovat kauempana. Katso kisakohtaisista ohjeista lähtöjen sijainnit ja suuntaa omaasi.
 • Osanottajat kirjautuvat sisään lähtöautomaatilla tapahtumapaikalla. Jos automaatti ei tunnista suunnistajaa, hän ilmoittautuu vieressä olevalle vaunulle. 
 • Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, saat lainakortin vaunusta.

Lähtö

 • Lähdöt tapahtuvat 16:30 ja 19:00 välillä. (Maali suljetaan ja ajanotto päättyy 20:30.)
 • Lähdössä on saatavissa emit-tarkistuslipukkeita rastileimojen varmennukseen.
 • Siirry ratasi mukaiseen lähtöjonoon.
 • Lähtö tapahtuu tasaminuutein kellon äänimerkin mukaan (ruuhka-aikana 30 sek).
 • Ensimmäisellä piippauksella sijoita emit-korttisi nolla-leimasimeen ja pidä se paikallaan.
 • Viidennellä kellon piippauksella (pidempi) nosta korttisi, ota kartta ratasi mukaisesta ämpäristä ja suuntaa kohti K-pistettä. Onnea matkaan!

Maali ja toiminta suorituksen jälkeen

 • Maaliviivalla teet maalileimauksen. Leimauksen  jälkeen siirry eteenpäin maalitoimitsijan luo, hän lukee Emit-korttisi tiedot tulosohjelmaan, varmistaa nimesi ja ratasi sekä kertoo ajan ja suorituksen hyväksynnän.
 • Palauta mahdollinen laina-Emit maalitoimitsijalle.
 • Tulokset näet online-palvelusta verkossa. Maalin toimitsijat auttavat mahdollisten virheleimausten selvittelyssä. Epäselvyydet, ota yhteyttä jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi
 • Maali suljetaan kello 20:30. Samalla alkaa rastilippujen ja -leimasinten keruu pois maastosta.

Palautelomake

Yhteystiedot

 • Firmaliigan yhteyshenkilö Jorma Erkkilä, p. 040 510 6205 jorma.erkkila@helsinginsuunnistajat.fi
 • Tulospalvelun vastaava: Jyrki Louhi, jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi