Kevät 2021 – Rinnekoti 24. – 30.5.

Ratamestari Ville Lampisen mietteitä

Firmaliigan kevään finaali Rinnekodin jylhillä kallioalueilla tarjoaa hektisyyttä ja vaihtelevia suunnistustehtäviä. Myös maastotyypit ja kulkukelpoisuus vaihtelevat – välillä voi kuvitella olevansa Napapiiri-Jukolan harjoitusmaastoissa, ja välillä juoksualusta muistuttaa Keski-Eurooppalaista lehtimetsää. Huhtikuun puolessa välissä rastipisteitä tarkistaessa ei vielä lehtiä puissa luonnollisestikaan näkynyt, mutta toukokuun lopussa asian laita lienee toinen. Parhaan etenemisvauhdin saa aikaiseksi, kun pystyy ennakoimaan, mitä maastonkohteita näkökenttään pitäisi saapua, ja havainnoimaan näitä kohteita leuka ylhäällä, katse kaukaisuudessa. Katseen ollessa eteenpäin eikä omiin jalkoihin saa myös kätevästi kierrettyä juoksulinjalle osuvat pienet risukot, kivikot ja pusikot.

Alueella on jonkin verran jyrkkiä sammal- ja jäkäläpeitteisiä avokalliorinteitä, jotka saattavat esimerkiksi sateen jäljiltä olla liukkaita. Myös maaliintulo on osalla radoista melko jyrkkään alamäkeen, tosin myös tietä pitkin kiertämällä pääsee perille. Vaikka kyseessä onkin Firmaliiga, noudatathan varovaisuutta jyrkimmissä kohdissa. Tervetuloa nauttimaan ja ennen kaikkea haastamaan itsesi. Terveisin Ville Lampinen

Kisakohtaisia ohjeita:

Rinnekodin rastit ovat maastossa maanantaista 24.5. klo 6:00 alkaen sunnuntaihin 30.5. klo 24:00 saakka. HUOM! lähtöön mennessä suunnistajien pitää käyttää ohjeessa olevaa reittiä. Kielletylle alueelle meno on kielletty

Rinnekodin virtuaalinen tulospalvelu gpx-jälkien syöttämiseen ja ratakohtasiiin tuloksiin löytyy tämän linkin takaa. Tulospalvelu on auki tulosten syöttämiseen 31.5. kello 20:00 asti. Tarkemmat ohjeet virtuaaliseen tulospalveluun löytyvät FL kevään 2021 ohjesivulta.

Online pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen

Tilattuja karttoja voi noutaa tapahtumapaikalta Rinnekodilta (iso parkkipaikka, Mäenalus 1) tiistaina 25.5. klo 16 – 19, tai Iltarastien tapahtumapaikalta Paloheinästä, Suomen Ladun majan lähistöltä su 23.5. klo 10 – 12 tai ma 24.5. klo 16 – 18.

Katso oikea lähtöpaikka kartalta, ja huomioi Lähtö 1 = D, E, F lja lähtö 2 =A, B, C lohkoille