Firmaliigan poikkeusjärjestelyt 2020

Omatoiminen kevät 2020

Firmaliigan kevät 2020 kisataan omatoimisesti. Omatoimisuus tarkoittaa, että keväällä ei ole kisatapahtumia, ei kisakeskuksia, eikä pysäköinninohjausta. Saamme siis ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnistaa sellaisissa osissa maastoa, joihin emme normaalioloissa pääse pysäköintijärjestelyjen rajoitusten vuoksi.

Kevääksi on luvassa täysipainoista suunnistusta, kun kaikki kolme kisamaastoa avataan käyttöön kahdeksi viikoksi ti 12.5. – ti 26.5. Lohkoja ja ratoja on kolme: AB, CD ja EF (6, 5 ja 4km, EF kartat 1:7500). Maastot kierretään omaan tahtiin, kimppakyytejä välttäen ja muutenkin riittävää etäisyyttä pitäen ja turvallisesti toimien. Rasteilla on liput ja rastikoodi, ei leimasimia eikä lääppimistä.

Kevään Firmaliigaan osallistutaan kisaajina tai kuntoilijoina joukkueen valinnan mukaan. Kisaajilta edellytetään urheilukellon tai vastaavan käyttöä gpx-reittijäljen tallentamiseksi, ajanotto tapahtuu ladatun reittijäljen perusteella. Pisteet lasketaan normaalisti eli joukkueeseen nimetään neljä juoksijaa per maasto ja näistä kolme parasta lasketaan tuloksiin. Kuntoilevat joukkueet keskittyvät nauttimaan radoista ja maastoista ilman tulospaineita.

Firmaliigan osallistumismaksuun sisältyy neljä kisaajaa tai kuntoilijaa. Lisäkuntoilijoiden karttamaksu on 20€, joka sisältää kolme karttaa valitulle radalle. Vaikka karttojen jakelu on rajoitettu neljään karttapakettiin ja erikseen tilattaviin lisäpaketteihin, joukkueen kuntoilijat voivat keskenään jakaa kartat haluamallaan tavalla. Toimikaa huolellisesti ja pitäkää turvalliset etäisyydet!

Kartat toimitetaan kaikille postitse kotiin. Kisaajien kartat toimitetaan peitettynä niin, että kartta avataan luettavaksi vasta kunkin kisan lähdössä, ajanoton käynnistyksen jälkeen. Mahdolliset epäselvyydet reittijäljessä selvitellään tarvittaessa. Kevään kisat käydään reilun pelin hengessä. Palkintona on tarjolla vain mainetta ja kunniaa, kisat eivät vaikuta Firmaliigan lohkosijoituksiin.

Metsä on edelleen turvallinen paikka liikkuaOmatoiminen suunnistus on turvallista, kun toimimme vastuullisesti toisemme huomioiden. Sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät. Firmaliigan kevään järjestelyt on suunniteltu turvallisiksi niin, että kisaajat eivät kasaannu yhteen paikkaan ja pintojen koskettelu isolla joukolla vältetään.

Vaikka joudumme tinkimään tapahtumien sosiaalisuudesta sekä joistakin palveluista (omat juomat mukaan!), pystymme tarjoamaan nautinnollisia suunnistushaasteita hyvin erikoisissa olosuhteissa.

Tervetuloa Firmaliigaan!
— Matti

Firmaliigan syksyn 2020 toimintaohjeet

Elokuun 2020 Firmaliiga järjestetään hybridi-muodossa: kisatapahtumat tiistai-iltaisin sekä mahdollisuus omatoimiseen suunnistukseen keskiviikosta lauantaihin. Järjestelyt mahdollistavat kisahenkisen ja poikkeusoloissa turvallisen tapahtuman. Vältämme tapahtumapaikan ruuhkautumista ja lähikosketuksia. Joudumme edelleen tinkimään tapahtuman sosiaalisuudesta, mutta joukkueet voivat kulkea ja toimia joustavammin oman harkinnan mukaan.

Edelleen toimitaan vastuullisesti: sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät.

Alla tiivistetyt ohjeet toiminnasta Firmaliigassa syksyllä 2020. Tarkemmat toimintaohjeet varsinkin omatoimisen suunnistuksen osalta löytyvät ohjesivulta.

Ennen kunkin viikon kisaa

Joukkueenjohtaja nimeää kisajoukkueen kokoonpanon ja ilmoittaa omatoimisesti suunnistavien määrän (pyydä linkki joukkuelomakkeelle jos vanha ei ole tallessa).

Kisaaja voi juosta tiistain tapahtumassa tai omatoimisesti. Toivomme, että kuntoilijat suunnistavat omatoimisesti keskiviikosta lauantaihin. Kisatapahtumassa kartat saa lähdöstä, omatoimisille suunnistajille kartat on koottu erikseen noudettavaan joukkueen karttapakettiin.

Poikkeusoloissa keväällä 2020 järjestetyn Firmaliigan tulokset eivät vaikuta lohkojakoon. Lohkojako määräytyy syksyn 2019 tulosten mukaan.

Kisatapahtuma tiistai-iltana 16:30 – 18:30

Pysäköi toimitsijoiden ohjeen mukaan. Siirry suoraan oman ratasi lähtöön, säilytä turvallinen etäisyys kun odotat omaa lähtövuoroasi.

Ajanotto hoidetaan emit-järjestelmällä, ei tarkistuslipukkeita, gps-reittijälki toimii varajärjestelmänä. Maalileiman jälkeen tulosten luku tapahtuu itsepalveluautomaatilla ja itkumuuri palvelee jälkikäteen virtuaalisesti.

Firmaliiga-tapahtuman palveluja on karsittu etäisyyksien säilyttämiseksi ja käsikosketusten välttämiseksi. Ei ilmoittautumista eikä myyntiä, ei emit-lainakortteja, kompassien tai karttamuovien lainausta, avainsäilytystä, juomahuoltoa tai tulostelttaa.

Omatoiminen suunnistus keskiviikosta lauantai-iltaan

Joukkueen karttapaketti sisältää tilatun määrän karttoja omatoimisille kisaajille ja kuntoilijoille. Paketin voi noutaa joko tapahtumasta tai keskiviikon ja perjantain välillä klo 9:00-16:00 Polaris Business Park vastaanotto, Itsehallintokuja 6, Leppävaara.

Kartat on muovitettu ja peitetty ohjesivulla. Kartan saa ottaa esiin vasta lähtöpaikalla sen jälkeen kun oma ajanotto on käynnistetty. Toimitaan kuten keväällä reilun pelin hengessä!

Firmaliigan omatoimisessa suunnistuksessa käytössä on virtuaalinen tulospalvelu. Ajanotto ja rastien “leimojen tarkistus” tapahtuu urheilukellon tai vastaavan tallentaman gps-jäljen perusteella. Rasteilla on rastilippu ja rastikoodin kertova lappu, ei emit-leimasimia. Ajanotto päättyy automaattisesti maalirastin kohdalla ja tuloksen saa lataamalla tallennetun gps-jäljen tulospalveluun. Katso tarkemmat tiedot ohjesivulta.

Tulokset

A-B-C -lohkoissa omatoimisuudesta saatavaa mahdollista hyötyä kompensoidaan niin, että omatoimisen kisaajan maksimipistemäärä on 80. Pisteleikkuri vaikuttaa siis vain omatoimisen kisaajan sijoittuessa 20 parhaan kisaajan joukkoon näissä lohkoissa. Todennäköisesti lohkokärkeen sijoittuminen vaatii enemmän pisteitä eli tiistai-illan kisasuoritusta. D-E-F -lohkoissa ei käytetä leikkuria, kisasuoritus tapahtumassa ja omatoimisesti ovat saman arvoisia.

Kisakohtaiset lopputulokset ovat selvillä kunkin kisan jälkeisenä sunnuntaina itkumuurin sulkeuduttua. Kevään 2021 lohkojako määräytyy syksyn yhteistulosten mukaan: lohkon kolme ensimmäistä nousee ylempään ja kolme viimeistä putoaa alempaan lohkoon.

Poikkeusolojen vuoksi muutokset järjestelyihin ovat mahdollisia, tiedotamme muutoksista Firmaliigan sivuilla sekä tarvittaessa sähköpostilla joukkueenjohtajille.

Tervetuloa Firmaliigan syyskierrokselle – kisatapahtumiin tai omatoimisesti suunnistaen!
— Firmaliiga-tiimi