Syksy 2023 – Velskola 15.8.

Syksyn ensimmäinen Firmaliigan osakilpailu käydään tiistaina 15.8. Velskolassa. Ratamestarina toimii EM-hopeamitalisti vuodelta 2022 Evely Kaasiku.

HUOM! Autojen parkkeeraus on Luukissa, osoitteessa Luukintie 33. Noudata parkkiohjaajan opastuksia. Luukista on bussikuljetus Velskolaan.

Kisakeskus Info ja ilmoittautuminen ovat Velskolan leirikeskuksessa osoitteessa Vääräjärventie 2, Espoo. Velskolassa ei ole autoparkkia.

Lähdöt: Kaksi lähtöä; ABC- ja DEF-lähtöihin on noin 1,5 km matkaa tietä ja polkuja pitkin. Molemmat lähdöt ovat samaan suuntaan. HUOM! alakuvasta on nähtävillä mitä reittiä lähtöihin pitää kulkea (sinisellä). Opastus lähtöihin kilpailukeskuksesta. Velskolassa on kartanon remontti meneillään, minkä takia lähtöihin kierretään hieman pitempää ja totutusta poikkeavaa reittiä. Reitti on merkitty muovinauhoin. Noudatathan merkittyä reittiä.

Maali: Maalista on noin 1,5 km takaisin kilpailukeskukseen, samaa merkittyä reittiä pitkin. Kilpailukeskuksessa on tulospalvelu, muistathan käydä purkamassa Emitisi. Bussikuljetus Velskolasta takaisin parkkiin Luukkiin. Välillä kulkee nonstop kaksi bussia.

Aikataulu: Lähdöt kello 17:00-19:00 välisenä aikana (ilmoittautuminen aukeaa kello 16:30). Maali sulkeutuu klo 20:30.

Ilmoittautuminen joukkueiden osalta etukäteen verkkolomakkeella kisaa edeltävä maanantaina (14.8.) kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset tiistaihin 15.8. kello 12:00 asti sähköpostilla jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi, jonka jälkeen paikan päällä infossa.

Ratojen pituudet:

  • A 6,1km
  • B 5,4km
  • C 4,9km
  • D 4,5km
  • E 3,7km
  • F 3,5km

Tulokset

Huomio. Korjaukset tuloksiin la iltaan 19.8 kello 21:00 mennessä sähköpostilla jyrki.louhi (at) helsinginsuunnistajat.fi Tämän jälkeen joukkuepisteet lukitaan.

Osallistujalista

Ratatulokset

Joukkuetulokset

Livelox reittipalvelu

Livelox ohjeet

Ratamestarin lausunto

Tällä kertaa ratojen suunnittelu oli jännittävää, kun löytyi nopeasti monia hyviä välejä joiden parasta reitinvalinta en osa vieläkään sanoa ja odotan innolla, että just te löydätte ja näytätte myöhemmin gepsiviivoilla, mistä oli paras kulkea.

Kaikki radat tarjoavat mukavia suunnistushaasteita kivassa Velskolan metsässä ihanien järvien välissä. Lyhyemmillä ja helpommilla ratoilla voi valita hienojen maisemareittien, jotka ovat suunnistuksellisesti helpoimmat ja vaikeampien suunnistuksellisesti haastavampien reitinvalintojen välillä.

Tykkään itse eniten keskimatkasta ja siitä johtuen myös suunnitelluissa ratoissa on suunnanmuutoksia ja haastavia keskimatkalle tyypillisiä välejä. Pitemmillä ratoilla on tarjolla myös mielenkiintoisia pitempiä reitinvalintavälejä.

Kaikki radat on vaikeusasteelta mahdollisin tarkasti ohjeiden mukaan suunniteltu, mutta suosittelen että suunnistat tarkasti maalin asti, koska maasto voi välillä yllättää myös helpommilla ratoilla.

Kuten aina kaupunkien lähimaastoissa, voi myös Velskolassa löytyä polkuja ja uria, joita ei löydy kartalta. Jos käytät polkuja, sitten suosittelen polkujen lisäksi seurata myös kohteita polkujen vieressä ja suuntaa, että olisi varma, että olet oikealla polulla ja liikut oikeaan suuntaan.

Huom! Rasteja on paljon ja rastiviivat myös risteävät – katso tarkasti, mikä on seuraava rasti, että kaikki rastit tulisi käyty ja just oikeassa järjestyksessä.

Tarjolla on hauskaa suunnistusta ihanien järvimaisemien kanssa. Tervetuloa nauttimaan!

Ratamestari Evely Kaasiku