Syksy 2023 – Haukkalampi 22.8.

Syksyn toinen Firmaliigan osakilpailu käydään tiistaina 22.8. Haukkalammella Espoon Nuuksiossa. Ratamestareina ovat Kristiina Välimaa ja Anton Salmenkylä.

Täysien autojen parkki on osoitteessa Haukkalammentie 32. Haukkalammen pysäköintilat ovat ahtaat ja kaikki autot eivät sinne mahdu. Pysäköintipaikalle otetaan vain autoja, joissa on kuljettajan lisäksi vähintään kolme matkustajaa. Haltian parkkipaikalla voi koota täysiä autokuntia ja tulla Haukkalammen pysäköintialueelle.

Haltian parkkipaikalla Nuuksiontie 84 on muiden autojen parkki. Haltialta kulkee minibussi Haukkalammen ja Haltian välillä klo 16:00 – 21:00. Bussi lähtee Haltian kohdalta bussiparkista. Kiitos etukäteen joustavuudestanne parkin suhteen.

Läheisyydessä ajaa myös bussilinja 245A, joka lähtee Espoon Keskuksesta. Pysäkki on Nuuksionpää, josta noin 25min kävely Haukkalammelle.

Kisakeskus ja ilmoittautuminen ovat Haukkalammen isolla parkkipaikalla.

Lähdöt ja maali: Kaikkien ratojen lähtöön on matkaa 2,1km. Suuri osa tietä pitkin. Varaa riittävästi aikaa lähtöihin siirtymisiin. Maali on etämaali, josta 600m matka kisakeskukseen.

Aikataulu: Lähdöt kello 17:00-19:00 välisenä aikana (ilmoittautuminen aukeaa kello 16:30). Maali sulkeutuu klo 20:30.

Ilmoittautuminen joukkueiden osalta etukäteen verkkolomakkeella kisaa edeltävä maanantaina (21.8.) kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset tiistaihin 22.8. kello 12:00 asti sähköpostilla jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi, jonka jälkeen paikan päällä infossa.

Ratapituudet:

  • A 6,3
  • B 5,6
  • C 5,3
  • D 4,3
  • E 4,1
  • F 3,3

Firmaliigan Velskolan osakilpailussa yhden suunnistajan repusta varastettiin tavaraa. Kehotamme sen vuoksi osanottajia jättämään Haukkalammella arvotavaransa kuten puhelimet autoon, ellette ota niitä mukaan maastoon

Tulokset

Huomio. Korjaukset tuloksiin la iltaan 26.8 kello 21:00 mennessä sähköpostilla jyrki.louhi (at) helsinginsuunnistajat.fi Tämän jälkeen joukkuepisteet lukitaan.

A-radalla rastikoodi 71 oli väärässä paikassa, ja siirrettiin kisan edetessä oikealle paikalle. Tasapuolisuuden vuoksi kilpailun johtoryhmä päätti poistaa A-radan suorittaneilta rastivälin 8-9 ajan tuloksista. Tämä muutti A-radan osalta hieman pistetilannetta.

Osallistujalista

Ratatulokset

Joukkuetulokset

Livelox reittipalvelu

Livelox ohjeet

Ratamestarin lausunto

Haukkalampi on varmasti monelle suunnistajalle tuttu maasto, vähintäänkin ulkoilureittiensä puolesta – olemmehan ehkä pääkaupunkiseudun kauneimmissa suojelluissa metsissä. Luonnonsuojelupuiston tarkoituksena on suojella metsien monipuolisuutta, ja monipuolisuutta se tarjoaa suunnistajallekin; on tarjolla kovaa korkeaa kalliota, pehmeää vaikeakulkuista suota, tiheää aarniometsää ja avointa järvien halkomaa ylänköä.

Myöskin ratojen suunnittelussa on korostettu monipuolisuutta – radoilta löytyy samanaikaisesti ehkä Firmaliigan syyskauden vaikeimmat rastipisteet, mutta myös Nuuksion nautinnollisimpia polkuja alle. Myös rastivälit toteuttavat monipuolisuuden kaavaa; on lyhyitä rastivälejä pienipiirteisillä alueilla, keskipitkiä välejä ”tyhjemmissä” rinteissä, pitkiä reitinvalintavälejä unohtamatta. Helpompienkin ratojen suunnistajat pääsevät Haukkalammella mielenkiintoisten suunnistuspähkinöiden pariin. 

Ratamestarit ovat pyrkineet maksimoimaan kartan parhaat palat, ja joissakin maastonosissa ollaan päästy ns. ”suurviestifiilikseen”; rasteja on paljon ja lähekkäin. Katso siis tarkasti rastille tullessasi oikea koodi! Ja jos käykin niinkin köpelösti, että koodi on väärä, et välttämättä siltikään ole kovin kaukana omasta rastistasi. Onnistuminen vaatii tarkkaa kartanlukua. 

Nautinnollisia hetkiä ja kovaa kamppailua kärkisijoista Haukkalammella! 

Ratamestarit Kristiina Välimaa ja Anton Salmenkylä