Syksy 2022 – Haukkalampi 16.8.

Syksyn ensimmäinen Firmaliigan osakilpailu käydään tiistaina 16.8. Haukkalammella. Ratamestarina toimii Aimo Kangas.

Kisakeskus Info ja ilmoittautuminen ovat osoitteessa Haukkalammentie 32. Vain täydet osallistujien autot (4 henkeä) pääsevät parkkipaikalle niin kauan kuin tilaa riittää, tämän jälkeen ja tyhjempien autojen osalta kuljettaminen hoidetaan luontokeskus Haltialta (Nuuksiontie 84) bussikuljetuksena. Tule paikalle ajoissa.

Lähdöt: Molempiin A- ja B – lähtöihin n. 1,5 km matkaa, maalista n. 1 km takaisin kilpailukeskukseen, jossa tulospalvelu. Opastus lähtöihin kilpailukeskuksesta.

Aikataulu: Lähdöt kello 16:30-19:00 välisenä aikana (ilmoittautuminen aukeaa kello 16:00). Maali sulkeutuu klo 20:30.

Kartta: E ja F-radoilla mittakaava 1:7500, muut radat 1:10 000.

Ilmoittautuminen joukkueiden osalta etukäteen verkkolomakkeella kisaa edeltävä maanantaina kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset tiistai kello 12:00 asti sähköpostilla jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi, jonka jälkeen paikan päällä infossa.

Suunnistajan Kauppa on paikalla.

Tulokset
Reittihärveli

Ratamestarin lausunto

Syyskauden Firmaliigan avauskisaan Nuuksion kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet. Sijoittamalla lähdöt ja maalin hieman kauemmaksi Haukkalammen parkkipaikasta, tavoitteenani on ollut tarjota suunnistajille mahdollisimman monipuolisesti Nuuksion herkkuja. Jos kevätkausi aloitettiin kahdella keskimatka-tyyppisellä rastirallattelulla, Haukkalammella rasteja on haettavaksi huomattavasti vähemmän. Joka tietenkin venyttää rastivälejä. Etenkin pidempien ratojen muutamilla rastiväleillä kenkää saa käskyttää oikein tosissaan, kunhan muistaa vilkuilla aina välillä kompassia ja himmailla oikea-aikaisesti.

Muutamat jyrkät penkat ja kansallispuistolle tyypilliset peitteiset alueet, etenkin ratojen loppupuolella, tuovat vaihtelua vauhdin pitoon. Muutamia myrskypuita ja paljon viime talven aikana katkenneita latvoja osunee myös useimpien suunnistajien reitin varrelle.

Erityisesti lyhyempien ratojen kokemattomampia suunnistajia muistutan kartan luvun tärkeydestä myös polkukiertoja toteutettaessa. Liikutaan alueella jossa erilaiset hirvieläimet ja korona-aikana metsiin rynnänneet retkeilijät ovat tehneet karttaan merkitsemättömiä uusia uria. Tarkkailkaa korkeuskäyriä, niissä se totuus piilee.

Älkää kompuroiko mustikoihin!

Nautinnollista suunnistusta toivoo ratamestari Aimo Kangas