Syksy 2021 – Velskola / Lippukallio

Tulospalvelu ja reittihärveli

Lippukallion tulospalvelu löytyy tämän linkin takaa ja syksyn kokonaispistetilennne täältä
ja Lippukallion reittihärveli.

Mahdollisista epäselvyyksistä tuloksissa ottakaa yhteys sähköposititse: jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Kisaennakko:

Firmaliigan kolmas ja syksyn viimeinen osakilpailu suunnistetaan tiistaina 24. elokuuta Velskolassa Lippukallion upeissa maastoissa. Ratamestari Noora Hyyrynen on loihtinut vauhdikkaaseen mutta suunnistustaitoja mittaavaan maastoon huippuradat.

Pysäköinti tapahtuu pellolla. Paikalla on parkkiopastus.

Sisäänkirjautuminen alkaa klo JO KLO 15:45 ja lähtö avautuu 16:00. Lähtö on auki klo 19:ään saakka ja maali 20:30:een. Pyrimme pidentämällä lähtövälejä välttämään ruuhkaa lähdössä ja maalissa. Kilpailualueella on muutama yksityinen tontti. Niille meneminen on ehdottomasti kielletty.

Sisäänkirjautumisessa, lähdössä ja maalissa on pidettävä riittäviä etäisyyksiä. Koronatilanteen vuoksi paikalla ei ole tulosnäyttöjä eikä juomatarjoilua. Toivomme osanottajien kulkevan sujuvasti ja ilman ruuhkia lähtöön sekä maaliintulon jälkeen pois paikalta.

Lähtöpaikkoja on jälleen kaksi. Lähtöön 1 on matkaa noin kilometri ja lähtöön 2 noin 500m. Lähdöstä 1 lähtevät radat D, E ja F. Lähdöstä 2 radat A, B ja C. Lähdössä on saatavana Emit-tarkastusliuskoja, joita suositellaan käyttämään.

Osanottajat kirjautuvat sisään lähtöautomaatilla tapahtumakeskuksessa. Jos automaatti ei tunnista suunnistajaa, hän ilmoittautuu vieressä olevalle vaunulle.  Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, saat lainakortin vaunusta. 

Ratamestari Noora Hyyrysen mietteitä:

Elokuun lopussa Firmaliigan finaalissa päästään suunnistamaan Velskolan monipuoliseen maastoon. Lippukallion ympäristön lisäksi mm. Kattilajärven eteläpuolinen alue tarjoilee hienoja isompia avokallioaluita. Alueella on suunnistettu edellisen kerran vuonna 2018 Helsinki O-Games -kilpailuissa.

Avokallioiden lisäksi alueella on runsaasti suota, mutta kuivan kesän ansiosta ne tarjoavat hyvää juoksualustaa suunnistajalle. Vauhtia maastossa kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan, sillä hirvikärpäset ovat jo heränneet syksyn alkuun. Mikäli vauhdinpito alkaakin uuvuttaa, hirvikärpäsiä voi yrittää karistaa kannoilta uimalla: Velskolan pitkäjärvi, Kattilajärvi sekä Vääräjärvi mahdollistavat virkistävät välipulahdukset. Kaksi ensimmäistä on todettu toimiviksi rastipisteiden tarkistusreissulla heinäkuun helteessä.

Onnistuneita rastinottoja ja liikunnan riemua!

Noora Hyyrynen