Syksy 2021 – Haukkalampi 10.8.

Tulospalvelu ja reittihärveli

Haukkalammen tulospalvelu löytyy tämän linkin takaa ja pistetilanne 1. osakilpailun jälkeen löytyy täältä.
Haukkalammen reittihärveli löytyy täältä

Mahdollisista epäselvyyksistä tuloksissa ottakaa yhteys sähköposititse: jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Kisaennakko

Elokuun ensimmäinen osakilpailu suunnistetaan tiistaina 10. elokuuta Haukkalammen hienoissa ja vaativissa maastoissa Einari Heinaron tekemillä radoilla. Kartan mittakaava on radoilla A – D 1:10 000 ja radoilla E – F 1:7500.

Haukkalammen pysäköintipaikan (Haukkalammentie 32) ahtauden vuoksi sinne pääsevät vain täydet autolastit (vähintään 4 henkilöä). Jos tulet pienemmällä määrällä, pysäköi autosi Haltian lähellä olevalle parkkipaikalle (Nuuksiontie 59) ja jatka pikkubussilla Haukkalammelle. Haukkalammentie parkkipaikalle asti on pysäköintikieltoaluetta.

Sisäänkirjautuminen alkaa klo 16, ja lähtö avautuu 16.30. Lähtö on auki klo 19:ään saakka ja maali 20.30:een. 

Lähtöpaikkoja on kaksi. Kumpaankin on noin 1,1 kilometrin pituinen viitoitus. Lähdöstä 1 lähtevät radat A, B ja C. Lähdöstä 2 radat D, E ja F. Lähdössä on saatavana Emit-tarkastusliuskoja.

Ratojen pituudet:

  • A: 6,1 km – 17 rastia
  • B: 5,7 km – 14 rastia
  • C: 5,2 km – 13 rastia
  • D: 4,6 km – 13 rastia
  • E: 4,1 km – 10 rastia
  • F: 3,5 km – 9 rastia

Osanottajat kirjautuvat sisään lähtöautomaatilla. Jos automaatti ei tunnista suunnistajaa, hän ilmoittautuu vieressä olevalle vaunulle.  Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, saat lainakortin vaunusta. 

Sisäänkirjautumisessa, lähdössä ja maalissa on pidettävä riittäviä etäisyyksiä. Koronatilanteen vuoksi paikalla ei ole tulosnäyttöjä eikä juomatarjoilua. Toivomme osanottajien kulkevan sujuvasti ja ilman ruuhkia lähtöön sekä maaliintulon jälkeen pois paikalta.

Suosittelemme kasvosuojusten käyttöä bussikuljetusessa, kilpailukeskuksessa ja lähtöön mennessä. Jättäkää ne lähdöissä oleviin jätesäkkeihin.
Kaikkien lähteneiden – myös keskeyttäneiden – on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan, malttia ja varovaisuutta kannattaa noudattaa.

Ratamestari Einari Heinaron mietteitä

Firmaliigan syksyn avauskilpailu juostaan Haukkalammen maastoissa. Suunnistuksen maailmancup juostiin osittain samalla alueella kaksi vuotta sitten, joten firmaliigalaiset pääsevät TV:stä tuttuun maastoon. Olen jo pitkään halunnut päästä suunnittelemaan ratoja Haukkalammelle, joka on monipuolisuudessaan yksi Nuuksion hienoimpia alueita. Tarjolla on Nuuksiolle tyypillisiä laakeita avokallioalueita, mutta myös jyrkkiä rinteitä ja tiheää talousmetsää.

Maastonkäyttörajoitukset aiheuttivat ratoja suunnitellessa hieman päänvaivaa, mutta uskon, että lopulta radoista tuli riittävän haastavat ja mielenkiintoiset. Pitkät radat ovat keskimatkojen tyyppiset. Näillä radoilla pärjää suunnistaja, joka osaa säädellä vauhtiaan ja suunnistaa lipulle asti tarkkuutta vaativissa rastipisteissä. Lyhyemmillä radoilla radat on pyritty laatimaan siten, että rastien läheisyyteen pääsee polkuja pitkin, mutta polkuvaihtoehto ei aina ole kaikkein nopein. Osaavampi suunnistaja voi siis voittaa aikaa valitsemalla nopeamman, mutta haastavamman reitinvalinnan.