Kevät 2024 – Solvalla 14.5.

Suunnistuksen Firmaliiga alkaa tänä vuonna Nuuksiossa tiistaina 14. toukokuuta. Ratamestareina toimivat kokeneet Karin ja Reko Rantamäki.

Opastus, parkki ja kisakeskus

Opastus osoitteesta Nuuksiontie 84. Pysäköinti on Swinghillin ja Haltian pysäköintipaikoilla. Espoon keskuksesta pääsee bussilinjalla 245, jonka pysäkki on Haltian kohdalla. Varaa riittävästi aikaa kulkemisiin, sillä Nuuksiontiellä ovat asvalttityöt käynnissä.

Kisakeskus on Solvallan urheiluopiston Solvalla Arenan piha-alueella. 

Aikataulu

Lähdöt kello 17.00-19.00 välisenä aikana. Ilmoittautuminen alkaa kello 16.30. Maali sulkeutuu klo 20.00.

Ilmoittautuminen

Joukkueiden osalta etukäteen verkkolomakkeella kisaa edeltävä maanantaina kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset tiistaihin 14.5. kello 12:00 asti sähköpostilla jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi, jonka jälkeen paikan päällä infossa.

Lähdöt

Opastus lähtöihin kilpailukeskuksesta. Lähtöihin matkaa n. 1,6 – 1,7km. Katso kuva ohessa.

Karttojen mittakaavat

A,B,C,D 10 000 ja E,F 7 500

Ratojen pituudet ja rastien määrä

A 5,9 km 14 rastia
B 5,4 km 11 rastia
C 4,9 km 8 rastia
D 4,4 km 10 rastia
E 3,9 km 9 rastia
F 3,3 km 9 rastia

Kuntosuunnistus

Firmaliigaan voi osallistua myös kuntosuunnistajana ilman joukkuetta annettuja lähtöaikoja noudattaen. Kuntosuunnistus tapahtuu FL:n radoilla, joista voi valita omalle kuntotasolle ja käytettävälle ajalle sopivan. Maksu tapahtuu kuten Iltarasteille IR maksutavat. tai ohjaamalla maksu yritykselle, jos tästä on sovittu yhteyshenkilön kanssa. Pistelaskussa kuntoilijoita ei huomioida.

Osallistujalista

Osallistujalista
(Julkaistaan maanantai iltana klo 21 jälkeen, Virhe listalla ja/tai muutokset yms -> sähköpostia jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi tiistai kello 12:00 mennessä, jonka jälkeen muutokset paikan päällä)

Tulokset ja Livelox

Tulokset Firmaliigan kevään kokonaispistetilanne
(Tuloksiin liittyvistä puutteista tai epäselvyyksistä sähköpostia jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi la iltaan . kello 20:00 mennessä, jonka jälkeen lohkojen pistetilanne jäädytetään)

Livelox

Ratamestarin lausunto

Firmaliigan kevään ensimmäinen osakilpailu käydään Solvallasta käsin. Alueen useat luonnonsuojelu- tai muut kielletyt alueet sekä ulkoiluteiden ja polkujen runsaus tuottivat haasteita erityisesti pidempien ja vaativampien ratojen suunnittelulle. Kunnioitetaan kiellettyjä alueita ja erityisesti piha-alueita, jotta
saamme vastaisuudessakin nauttia näistä hienoista maastoista. Erityisesti haluan mainita Meerlammentien varressa olevan tontin. Huomaattehan että tontille vievälle tielle ei pidä mennä. Polku lähtee heti tien risteyksen jälkeen mäkeä ylös. Kaikki radat kulkevat näiltä main.

Kivikuvaus on paikoitellen epätasaista. Ainakin itse huomasin maastossa kiviä, joiden olisin luullut olevan kartalla ja toisaalla saattoi pienempikin kivi olla kuvattuna. Myös polkuja on alueella runsaasti. Ulkoilualueelle syntyy helposti ylimääräisiäkin polkuja ja lisäksi eläinten tekemiä polkuja näyttäisi myös
olevan. Näitä kaikkia ei ole kartalla, joten polkujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Radat ovat pituuksiltaan ohjearvojen alarajalta. Ne tarjoavat kuitenkin fyysistä haastetta korkeuserojen myötä. Olen pyrkinyt tarjoamaan vaihtelevia suunnistustehtäviä. Pääasiassa radoilla on vaihtelevasti pitkiä ja lyhyitä rastivälejä. Lyhyemmillä radoilla reitit tukeutuvat polkuihin tai muihin johdatteleviin/pysäyttäviin kohteisiin.

Maasto oli melko kuivaa. Suot olivat sulia ja pääosin suht kuivia. Muutama suo ja varjoisampi polunpainauma olivat vielä märkiä.

Tervetuloa Solvallaan suunnistamaan!

Meerlammentien varressa oleva tontti. Tontille vievälle tielle ei saa mennä
Sama tie kuvana