Kevät 2024 – Luukki 21.5.

Firmaliiga toinen kisa käydään aina komeassa ja suunnistuksellisesti toimivassa Luukki – Halkolampi maastossa tiistaina 21. toukokuuta. Ratamestarina Kari Matilainen.

Opastus, parkki ja kisakeskus

Autojen pysäköinti on Luukin niityllä ja opasteena rastilippu Vihdintien ja Luukintien risteyksessä. Luukkiin pääsee Elielinaukiolta lähtevällä bussilinjalla 345. Matkaa Helsingin keskustasta on Vihdintietä noin 23 km.

Varaudu ajallisesti siihen, että Vihdintiellä, Luukintien risteyksen tienoilla on liikennettä hidastavia tietöitä.

Kisakeskus on Luukin pellolla, samassa paikassa kuin parkki.  

Aikataulu

Lähdöt kello 17.00-19.00 välisenä aikana. Ilmoittautuminen alkaa kello 16.30. Maali sulkeutuu klo 20.00.

Ilmoittautuminen

Joukkueiden osalta etukäteen verkkolomakkeella kisaa edeltävä maanantaina kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset tällä kertaa poikkeukslelisesti vain paikan päällä infossa.

Lähdöt ja maali

DEF- lohkojen lähtö noin 900m päässä ja ABC-lohkojen lähtö n. 1400m. Maalista keskukseen matkaa on noin 800m. Opastus lähtöihin kilpailukeskuksesta.

Karttojen mittakaavat

A,B,C,D 10 000 ja E,F 7 500

Ratojen pituudet ja rastien määrä

  • A-rata  6,6km  17 rastia
  • B-rata  6,4km  16 rastia
  • C-rata  5,4km  13 rastia
  • D-rata  5,1km  11 rastia
  • E-rata  4,0km  11 rastia
  • F-rata  3,4km  10 rastia

Osallistujalista

Osallistujalista
Julkaistaan maanantai iltana klo 21 jälkeen, Muutokset tällä kertaa vain vain paikan päällä.

Kuntosuunnistus

Firmaliigaan voi osallistua myös kuntosuunnistajana ilman joukkuetta annettuja lähtöaikoja noudattaen. Kuntosuunnistus tapahtuu FL:n radoilla, joista voi valita omalle kuntotasolle ja käytettävälle ajalle sopivan. Maksu tapahtuu kuten Iltarasteille IR maksutavat. tai ohjaamalla maksu yritykselle, jos tästä on sovittu yhteyshenkilön kanssa. Pistelaskussa kuntoilijoita ei huomioida.

Tulokset ja Livelox

Tulokset / Firmaliigan kevään kokonaispistetilanne
(Tuloksiin liittyvistä puutteista tai epäselvyyksistä sähköpostia jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi la iltaan . kello 20:00 mennessä, jonka jälkeen lohkojen pistetilanne jäädytetään, Huom työ kiireiden takia ti-to vastaamien voi kestää jonkin aikaa)

Livelox

Ratamestarin lausunto

Kevään 2024 toinen Firmaliiga suunnistetaan tuttuakin tutummassa ”Luukki pohjoisen” iltarastimaastossa eli Halkolammen kartalla. Mitään uutta ja ihmeellistä ei tähän maastoon oikein pysty enää tarjoilemaan, mutta tavoitteenani on ollut laatia suunnistukselliset radat kaikkiin lohkoihin. Rasteja on kohtuullisen runsaasti joka radalla, reitinvalintaa mahdollisuuksien mukaan (ehkä joku pidempikin väli joukossa) sekä vaativia rastinottoja sopivasti rytmitettynä. Rastiliput on sijoitettu enemmän kansallisen suunnistuskisan tyyliin – ei mitenkään erityisesti piiloteltu, mutta liput eivät siis välttämättä näy kaikkein antoisimpaan iltarastitapaan matkojen päähän tulosuuntaan.

Luukin maastossa kulkua hidastavat kohtuulliset (tyypillisesti 20-30m) korkeuserot sekä paikoin rykelmiksi maahan kaatuneet puut, jotka on merkitty karttaan nk. pystyvihreällä viivoituksella. Näistä pahimmat alueet kannattaa huomioida myös reitinvalinnoissa, eikä pyrkiä niihin ehdoin tahdoin pelihousujaan repimään. Vastapainoksi matkantekoa nopeuttavat alueen runsas ulkoilutie- ja polkuverkosto sekä nautinnolliset, hyväkulkuiset avokalliomäenpäälliset. Lisäksi alueen monet metsälammet hivelevät silmää maisemillaan – sikäli kun aikaa niiden ihailemiseen liikenee.

Monet radoista menevät ristiin, osa useampaankin kertaan. Ole huolellinen, että kierrät rastit oikeassa järjestyksessä! Lisäksi muutamassa kohdassa on rasteja niin lähekkäin, että hätäisempi suunnistaja saattaa harhautua naapurirastille. Tarkista siis koodi! Lopuksi maininta DEF-lähdön radoista, joiden kaikkien mahdollinen reitinvalinta kulkee ABC-lähdön läheltä. Annetaan siinä suoritustaan jo tekevälle (tai sitä odottelevalle) rauha sekä tilaa puolin ja toisin!

Haasteellista suunnistusta ja rastien löytämisen iloa kaikille!