Kevät 2023 – Kisakallio 30.5.

Kevään 2023 finaali suunnistetaan tiistaina 30.5. kolmikanta -yhteistyönä Helsingin Suunnistajien, Lohjalaisen Hiidenkiertäjien ja Kisakallion Urheiluopiston yhteistyönä. Lue tapahtumaohjeet huolella.

Kilpailukeskuksena toimii Kisakallion Urheiluopisto Lohjalla www.kisakallio.fi

Ratamestareina toimivat Kisakallion aktiivisuunnistajat, Espoon Suunnan Anssi Vesanto ja Pyrinnön Punakoneen 1990-luvun viestimies Harri Hollo. 

Ilmoittautuminen Firmaliigan kilpailuun tapahtuu vain ennakkoon joukkueen yhteyshenkilön kautta etukäteen verkkolomakkeella kisaa edeltävä maanantaina kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset paikan päällä infossa (aikaisemmista viikoista poiketen muutoksia ei ehditä käsitellä tiistaina sähköpostilla). Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Kun tulet Firmaliigan kuntosuunnistukseen, ilmoittaudu Firmaliigan kilpailukeskuksessa / INFOssa.

Kuntosuunnistus Firmaliigaan voi osallistua myös kuntosuunnistajana ilman joukkuetta annettuja lähtöaikoja noudattaen. Kuntosuunnistus tapahtuu FL:n radoilla, joista voi valita itselleen sopivan. Firmaliigan kuntorasteilla noudatetaan Iltarastien maksuohjeita. Omatoimisuunnistuksen mahdollisuutta tapahtuman jälkeen ei ole. Hiidenkiertäjien kuntorastit suunnistetaan Firmaliigan kanssa samaan aikaan.

Kilpailukeskus toimii kenttäoloissa yleisurheilun juoksusuoralla.

Aikataulu Lähdöt kello 17:00 -19:00 välisenä aikana. Sisäänkirjaantuminen klo 16:30 alkaen. Maali sulkeutuu klo 20:30.

Tutustu Kisakallion tarjontaan:

Kisakallio yrityksille, kokoukset, virkistyspäivät, juhlat, seminaarit, tapahtumat ja hyvinvointivalmennukset

Lomalle Kisakallioon

Pysäköinti tapahtuu urheiluopiston parkkipaikoilla. Autot ohjataan parkkiin. Parkkipaikoilta on matkaa tapahtumakeskukseen 50-200 metriä. Navigaattorin osoite Kaarina Karin Tie 4, 08360 Lohja. Suosittelemme kimppakyytejä, koska pyrimme Kisakalliossa vähentämään päästöjä. Varmistat parkkitilan esimerkiksi sillä, että kokoonnutte joukkueen kanssa vaikkapa Espoossa (Ikea), Veikkola tai Karnaisten ABC:llä ja tulette siitä Kisakallioon yhdellä autolla.

Kahvila Sportti Urheiluopiston päärakennuksessa palvelee normaalisti. Tervetuloa herkuttelemaan.

Kokoustilat Mikäli joukkue tarvitsee ennakkoon joukkuetaktiikan luomiseen kokoustiloja,  suoritusten jälkeen lisätreeniä, syksyn osakilpailuihin valmennusohjelman kuntotesteillä, johtoryhmää innostavat tilat strategiatyöhön tai haluatte järjestää vaikka koko henkilökunnan iloksi liikuntapäivän kaikilla herkuilla, ottakaa yhteyttä myynti@kisakallio.fi 

WC Jäähallin YLÄKERRAN WC-tilat ovat käytössä suunnistajien tarpeisiin. Käynti tiloihin jäähallin pitkältä sivulta. 

Lähtö Kaikki radat kulkuevat lähtöön samaa viitoitusta. Viitoitus jakautuu myöhemmin kahteen eri lähtöpaikkaan.

  • Firmaliigan radat  A, B, ja C käyttävät samaa lähtöä (Lähtö 1)
  • Firmaliigan radat D, E ja F käyttävät samaa lähtöä (Lähtö 2)

Lähtöön on matkaa noin 800 metriä hiekkatietä ja metsäpolkua pitkin. Ole tarkkana lähdössä että otat oman kartan! Lähdössä EI ole WC:tä!

Kartta E ja F-radat 1:7500, muut 1:10 000.

Maali Tapahtumassa on käytössä etämaali, josta on noin 300 metrin kävelymatka kisakeskukseen.

Pesu ja Sauna Kaikilla kilpailijoilla on mahdollisuus käydä suunnistuksen jälkeen uimassa uimarannalla Lohjanjärvessä. Rantasaunoissa lauteille mahtuu kerrallaan noin 10 henkeä per sauna. Sopu tilaa antaa. Miehille ja naisille on omat saunat. Saunan terassille ja saunatiloihin ei saa mennä nastareilla! OMA PYYHE mukaan! Rantasaunoille on noin 250 metrin kävelymatka kilpailukeskuksesta.

Tulokset julkaistaan tapahtuman jälkeen Firmaliigan sivuilla.

Osallistujalista
Ratatulokset
Joukkuetulokset sekä kokonaispistetilenna

Huomio. Korjaukset tuloksiin sähköpostilla jyrki.louhi (at) helsinginsuunnistajat.fi la 3.6 kello 18:00 mennessä..

Livelox (korvannut aiemmin käytetyn reittihärvelin) Julkaistaan klo 19 jälkeen Firmaliigan sivuilla. Lataa reittisi ja vertaa sitä muihin Livelox palvelussa. Kannattaa myös Livelox tilillä linkittää kello tai Strava palveluun. Näin reitit latautuvat jatkossa automaattisesti. 

Ratapituudet:

=> Firmaliiga

  • A | 5900m | 14 rastia
  • B | 5500m | 15 rastia
  • C | 4800m | 15 rastia
  • D | 4700m | 11 rastia
  • E | 4000m | 11 rastia
  • F | 3600m | 13  rastia

Ratamestarin lausunto

Vuoden 2023 Firmaliigan kevään finaali ja Hiidenkiertäjien tämänkertaiset kuntorastit suunnistetaan Kisakalliossa Karnaisten Korven legendaarisessa maastossa. 

Ensimmäiset kilpailut samassa metsässä järjestettiin 1971. Tuolloin kisattiin MM-katsastuksissa. Sen jälkeen maastossa on järjestetty mm. Finlux rasteja, Nuorten Jukola, FIN5 (2011) ja Prisma-rastit (viimeksi 2020). Kisakallio on toiminut myös World Cupin tapahtumakeskuksena vuosina 2017 ja 2019. Maastossa ovat treenanneet ahkerasti myös vuoden 1987 (Hiidenkiertäjät) ja 2008 Jukolavoittajat (Delta). Monet nuoret tuntevat Kisakallion VOL-leireistä sekä viimevuosien supersuositusta yläkoululeirityksestä.

Suunnistuksen ohella Karnaisten korpi tunnetaan monipuolisena retkeilymaastona ja paikoin haastavistakin korpimaastoista jossa riittää mäkiä mutta myös kaunista avokallio-jäkälämaastoa sekä kaksi kuvankaunista lampea laavuineen ja tulipaikkoineen. Ratamestarit ovat pyrkineet suunnittelemaan haastavat suunnistukselliset radat, joissa suorituksen ratkaisee sujuvasti toteutettavat reitinvalinnat ja tarkat rastinotot. Kartta on laadukasta Arvo Paulinin käsityötä. Vaikka maastossa on useita ratoja, joutuu jokainen tekemään omat ratkaisut. Muiden sarjojen radoista ei ole hyötyä sinulle. Oma työ palkitaan. Koska maastossa harjoitellaan paljon, siellä saattaa tulla vastaan muitakin rasteja (lippu tai pelkkä kreppi). Valitettavasti näitä muiden harjoitusten rasteja voi olla lähelläkin virallista Firmaliigan rastia, ylimääräisiä Emit-leimasimia ratamestarit ei kuitenkaan ole koejuoksujen aikana nähnyt. Lopuksi toivotamme kaikille tsemppiä korven haasteisiin. Kisan jälkeen on sitten mukava pulahtaa Lohjanjärveen ja käydä rantasaunan löylyissä.

Loppuun vielä lämmin kiitos Helsingin Suunnistajille rohkeudesta tulla uudestaan Firmaliigan kanssa Kisakallioon. Lisäksi suurkiitos Hiidenkiertäjille erinomaisesta yhteistyöstä yli seurarajojen. Kiitos avusta vapaaehtoiset Matti, Pekka, Anu, Ville, Jorma, Jari, Markus, Rami, Pete joukkoineen. Tietysti iso kiitos myös Kisakallion väelle Karin johdolla. Yhteistyössä on voimaa.

Suunnistusterveisin Anssi ja Harri