Kevät 2022 – Kisakallio 24.5.

Firmaliiga kevään 2022 finaali suunnistetaan tiistaina 24.5. Kilpailukeskuksena toimii ensimmäistä kertaa firmaliigassa Kisakallion Urheiluopisto Lohjalla. Ratamestarina toimii Kisakallion kehitysjohtaja, pitkän linjan suunnistaja ja legendaarisen Pyrinnön Punakoneen 1990-luvun viestimies Harri Hollo. Yhdessä Espoon Suunnan Anssi Vesannon kanssa radat ovat saaneet lopullisen muotonsa. Pomona tapahtumassa toimii Arsi Veikkolainen

Ilmoittautuminen Firmaliigan kilpailuun vain ennakkoon joukkueen yhteyshenkilön kautta  kisaa edeltävä maanantaina kello 20 mennessä joukkueen yhteyshenkilön toimesta. Tämän jälkeen muutokset tiistai kello 12:00 asti sähköpostilla (jyrki.louhi at helsiginsuunnistajat.fi), jonka jälkeen paikan päällä infossa. Ilmoittautumislinkki löytyy ilmoittautumisen vastauksena tulleesta sähköpostista. Tarkista osallistujalistasta joukkueesi kokoonpano ja omat tietosi. Jos osallistut Firmaliigan kuntosuunnistukseen, ilmoittaudu Firmaliigan kilpailukeskuksessa / INFOssa.

Pysäköinti tapahtuu urheiluopiston parkkipaikoilla. Autot ohjataan parkkiin. Parkkipaikoilta on matkaa kilpailukeskukseen 50-200 metriä. Navigaattorin osoite Kaarina Karin Tie 4, 08360 Lohja. Suosittelemme kimppakyytejä, koska pyrimme Kisakalliossa vähentämään päästöjä.

Kilpailukeskus toimii kenttäoloissa yleisurheilun juoksusuoralla.

Firmaliigan kuntosuunnistus: Firmaliigaan voi osallistua myös kuntosuunnistajana ilman joukkuetta annettuja lähtöaikoja noudattaen. Kuntosuunnistus tapahtuu FL:n radoilla, joista voi valita itselleen sopivan. Iltarastien maksuohjeet. Omatoimisuunnistusmahdollisuutta tapahtuman jälkeen ei ole.

Hiidenkiertäjien kuntorastit suunnistetaan Firmaliigan kanssa samaan aikaan Karnaisten Korvessa. Kuntorastien ja Firmaliigan radoilla on samoja rasteja mutta kokonaisuudessaan jokainen rata on suunniteltu niin, että eri radoilla suunnistavista kilpailijoista ei ole hyötyä.

Suunnistajan Kauppa on paikalla

Kahvila Sportti Urheiluopiston päärakennuksessa palvelee normaalisti. Tervetuloa herkuttelemaan.

WC Jäähallin YLÄKERRAN WC-tilat ovat käytössä suunnistajien tarpeisiin. Käynti tiloihin jäähallin pitkältä sivulta. Katso kartta!

Lähtö kaikki radat käyttävät samaa lähtöä. Lähtöön on matkaa noin 1200 metriä hiekkatietä pitkin. Ole tarkka lähdössä että otat oman kartan. Lähdössä EI ole WC:tä!

HUOM! Kisakalliossa rakennetaan tulevan viikonlopun 3×3 koripallon SM-osakilpailun kenttää koripallon valmennuskeskuksen, Susi Training Centerin päätyyn. Kartalle on merkitty työmaa-alue eli KIELLETTY ALUE.

Aikataulu: Ilmoittatuminen aukeaa 16:00. Lähdöt kello 16:30-19:00 välisenä aikana. Maali sulkeutuu klo 20:30.

Kartta: E ja F-radat 1:7500, muut 1:10 000.

Maali: Tapahtumassa on käytössä etämaali, josta on noin 300 metrin kävelymatka kisakeskukseen.

Pesu ja Sauna Kaikilla kilpailijoilla on mahdollisuus käydä suunnistuksen jälkeen saunomassa rantasaunalla ja uimassa uimarannalla Lohjanjärvessä. Rantasaunoissa lauteille mahtuu kerrallaan noin 10 henkeä per sauna. Sopu tilaa antaa. Miehille ja naisille ovat omat saunat. Saunan terassille ja saunatiloihin ei saa mennä nastareilla! OMA PYYHE mukaan! Rantasaunoille on noin 250 metrin kävelymatka kilpailukeskuksesta. Saunan käyttö on maksutonta.

Tulokset, Reittihärveli ja kokonaispistetilanne .
Tuloksiin liittyvistä puutteista tai epäselvyyksistä sähköpostia jyrki.louhi@ helsinginsuunnistajat.fi

Kokoustilat Mikäli joukkue tarvitsee ennakkoon joukkuetaktiikan luomiseen kokoustiloja, suoritusten jälkeen lisätreeniä, syksyn osakilpailuihin valmennusohjelman kuntotesteillä, johtoryhmää innostavat tilat strategiatyöhön tai haluatte järjestää vaikka koko henkilökunnan iloksi liikuntapäivän kaikilla herkuilla, ottakaa yhteyttä myynti@kisakallio.fi

Ratapituudet:

=> Firmaliiga
A | 5900m | 14 rastia
B | 5370m | 13 rastia
C | 4900m | 12 rastia
D | 4430m | 10 rastia
E | 4010m | 10 rastia
F | 3520m | 9 rastia

Kisakalliossa rakennetaan tulevan viikonlopun 3×3 koripallon SM-osakilpailun kenttää koripallon valmennuskeskuksen, Susi Training Centerin päätyyn. Kartalle on merkitty työmaa-alue eli KIELLETTY ALUE.
Karnaistenkorpi vanha kartta

Ratamestarin lausunto

Vuoden 2022 Firmaliigan kevään finaali ja Hiidenkiertäjien tämänkertaiset kuntorastit suunnistetaan Kisakalliossa Karnaisten Korven legendaarisessa maastossa. 

Ensimmäiset kilpailut samassa metsässä järjestettiin 1971. Tuolloin kisattiin MM-katsastuksissa. Sen jälkeen maastossa on järjestetty mm. Finlux rasteja, Nuorten Jukola, FIN5 (2011) ja Prisma-rastit (viimeksi 2020). Kisakallio on toiminut myös World Cupin tapahtumakeskuksena vuosina 2017 ja 2019. Maastossa ovat treenanneet ahkerasti myös vuoden 1987 (Hiidenkiertäjät) ja 2008 Jukolavoittajat (Delta). Monet nuoret tuntevat Kisakallion VOL-leireistä sekä viimevuosien supersuositusta yläkoululeirityksestä.

Suunnistuksen ohella Karnaisten korpi tunnetaan monipuolisena retkeilymaastona ja paikoin haastavistakin korpimaastoista jossa riittää mäkiä mutta myös kaunista avokallio-jäkälämaastoa sekä kaksi kuvankaunista lampea laavuineen ja tulipaikkoineen. Ratamestarina olen pyrkinyt luomaan haastavat suunnistukselliset radat, joissa suorituksen ratkaisee sujuvasti toteutettavat reitinvalinnat. Rastipisteet ovat selkeitä eikä rasteja ole piilotettu puskiin. Kartta on laadukasta Arvo Paulinin käsityötä. Vaikka maastossa on tänään 10 rataa, joutuu jokainen tekemään omat ratkaisut. Muiden sarjojen radoista ei ole hyötyä sinulle. Oma työ palkitaan. Koska maastossa harjoitellaan paljon, siellä saattaa tulla vastaan muitakin rasteja (lippu tai pelkkä kreppi). Valitettavasti näitä muiden harjoitusten rasteja voi olla lähelläkin virallista Firmaliigan rastia, ylimääräisiä Emit-leimasimia ratamestari ei kuitenkaan ole koejuoksujen aikana nähnyt. Lopuksi toivotan kaikille tsemppiä korven haasteisiin. Kisan jälkeen on sitten mukava pulahtaa Lohjanjärveen ja käydä rantasaunan löylyissä.

Loppuun vielä lämmin kiitos Helsingin Suunnistajille rohkeudesta kokeilla Firmaliigalle uutta maastoa ja Hiidenkiertäjille lämmin kiitos erinomaisesta yhteistyöstä yli seurarajojen. Kiitos avusta vapaaehtoiset Matti, Pekka, Anu, Ville, Jorma, Jari, Markus, Rami, Pete joukkoineen. Tietysti iso kiitos myös Kisakallion väelle Karin johdolla. Yhteistyössä on voimaa.

Suunnistusterveisin Harri