Firmaliiga 2020

Firmaliiga syksyn 2020 tulokset

Lohkovoittajat ja ylempään lohkoon nousevat kärkisijat:

 • A:  1) Aalto 1   2) VTT 1  3) Sitowise 1
 • B:  1) AFRY   2) ABB SK 1   3) CSC 1
 • C:  1) Kympin Suunta 1   2) Fingrid 1   3) GE Healthcare
 • D:  1) PwC 1   2) Vincit   3) Helen
 • E:  1) Maanmittauslaitos 2   2) FCG   3) NAPA
 • F:  1) Neste   2) GBP   3) Fingrid 2

Syksyn yhteispisteetOnline-tulospalvelu

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille sekä talkooporukalle! Lohkovoittajien palkinnot toimitetaan yhteyshenkilöille.

Anna palautettaif.tajatsinnuusnignisleh@agiilamrif. Kerro mistä löysit kauden parhaat palat ja toiveesi tuleviin kisoihin.

Tervetuloa mukaan taas keväällä 2021. Firmaliiga jatkaa yritys- ja kaveriporukoiden kisahenkistä kuntosuunnistusta ja kisat järjestetään olosuhteisiin sopeutuen omatoimisia kulkijoita unohtamatta.

seuraava kisa

Syksyn finaali 25. – 29.8. Salmi

Firmaliigan 2020 syyskauden finaali kisattiin Salmen ulkoilualueella, ratamestarina Kalle Rantala.

Ratamestari tarjoili lupauksensa mukaan reitinvalintaa sekä tarkkaa rastinottoa. Salmen mäkinen ja peitteinen maasto ei päästänyt finaalin kisaajia helpolla.

Tulospalvelun linkitOnline-tulospalvelu ja Reittihärveli

ReittipalveluA  B  C  D  E  F   (reittien lataus: A  B  C  D  E  F)

>> Salmi-kisasivu

Toinen kisa 18. – 22.8. Kattilajärvi tulokset

seuraava kisa

Firmaliigan syyskauden toinen kisa käytiin Kattilajärven pohjoisosissa, ratamestarina Aimo Kangas. Kattilajärveltä löytyi nopeakulkuista ylänköä ja tarkkoja rasteja takarinteissä, nousumetrejäkin kertyi kivasti.

Kärkisijat ja nousumahdollisuudet menivät uusiksi monessa lohkossa. Tiukinta on B-lohkossa: viisi joukkuetta 21 pisteen sisällä. Kärkisjoitukset ennen syyskauden finaalia ovat:

 • A:  1) Aalto 1   2) VTT 1  3) Sitowise 1
 • B:  1) AFRY   2) Metsähallitus   3) ABB SK 1
 • C:  1) Fingrid 1   2) Kympin Suunta 1   3) Siemens – Rivakka Sisu
 • D:  1) PwC 1   2) Vincit   3) Helen
 • E:  1) Maanmittauslaitos 2   2) NAPA   3) A-insinöörit
 • F:  1) Neste   2) Fingrid 2   3) GBP

Tulospalvelun linkitOnline-tulospalvelu ja Reittihärveli

ReittipalveluA  B  C  D  E  F   (reittien lataus: A  B  C  D  E  F)

>> Kattilajärvi-kisasivu

Avauskisa 11.-15.8. Velskola tulokset

seuraava kisa

Firmaliigan syyskausi avattiin Velskolassa Eikka Heinaron “old school” radoilla. Tiistain kisailta houkutteli joukkueet hyvillä kokoonpanoilla lähtökellon ääreen. Loppuviikon mahdollisuus omatoimiseen kisasuoritukseen oli myös monelle tarpeen lomaltapaluun ollessa vielä kesken.

Pistetilanne avauskisan jälkeen on hyvin tasainen joka lohkossa. Kärkisjoitukset ovat:

 • A:  1) Reaktor 1   2) Aalto 1  3) Sitowise 1 ja VTT 1
 • B:  1) Metsähallitus   2) AFRY   3) Trimble Solutions 1
 • C:  1) Fingrid 1   2) Kympin Suunta 1   3) Handelsbanken
 • D:  1) PwC 1   2) Vincit   3) Helen
 • E:  1) Maanmittauslaitos 2   2) FCG   3) Kympin Suunta 2
 • F:  1) Neste   2) Tori.fi   3) GBP

Tulospalvelun linkit: Online-tulospalvelu ja Reittihärveli

ReittipalveluA  B  C  D  E  F   (lataus: A  B  C  D  E  F)

>> Velskola-kisasivu

Firmaliiga 2020 syksyn kisat

Firmaliigan syksyn kisat elokuussa ovat:

 • ti 11.-15.8.  Velskola – Suolikas, rm Einari Heinaro
 • ti 18.-22.8.  Kattilajärvi, rm Aimo Kangas
 • ti 25.-29.8.  Salmi, rm Kalle Rantala

Firmasprintin keväältä siirtyneet kisat ovat Sprintticupin ohessa:

 • to 3.9. Lauttasaari, rm Otto Kaario
 • to 10.9. Malminkartano, rm Kari Sane

Ei karttamyyntiä. Poikkeusjärjestelyjen vuoksi Firmaliigassa ei ole syksyllä 2020 erillistä karttamyyntiä joukkueiden ulkopuolisille kuntoilijoille.

Firmaliigan yhteystiedot:
Matti Kaasalainen
if.tajatsinnuusnignisleh@nenialasaak.ittam
puh 0400 730070

Firmaliiga syksyn toimintaohjeet

Elokuun 2020 Firmaliiga järjestetään hybridi-muodossa: kisatapahtumat tiistai-iltaisin sekä mahdollisuus omatoimiseen suunnistukseen keskiviikosta lauantaihin. Järjestelyt mahdollistavat kisahenkisen ja poikkeusoloissa turvallisen tapahtuman. Vältämme tapahtumapaikan ruuhkautumista ja lähikosketuksia. Joudumme edelleen tinkimään tapahtuman sosiaalisuudesta, mutta joukkueet voivat kulkea ja toimia joustavammin oman harkinnan mukaan.

Edelleen toimitaan vastuullisesti: sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät.

Alla tiivistetyt ohjeet toiminnasta Firmaliigassa syksyllä 2020. Tarkemmat toimintaohjeet varsinkin omatoimisen suunnistuksen osalta löytyvät ohjesivulta.

Ennen kunkin viikon kisaa

Joukkueenjohtaja nimeää kisajoukkueen kokoonpanon ja ilmoittaa omatoimisesti suunnistavien määrän (pyydä linkki joukkuelomakkeelle jos vanha ei ole tallessa).

Kisaaja voi juosta tiistain tapahtumassa tai omatoimisesti. Toivomme, että kuntoilijat suunnistavat omatoimisesti keskiviikosta lauantaihin. Kisatapahtumassa kartat saa lähdöstä, omatoimisille suunnistajille kartat on koottu erikseen noudettavaan joukkueen karttapakettiin.

Poikkeusoloissa keväällä 2020 järjestetyn Firmaliigan tulokset eivät vaikuta lohkojakoon. Lohkojako määräytyy syksyn 2019 tulosten mukaan.

Kisatapahtuma tiistai-iltana 16:30 – 18:30

Pysäköi toimitsijoiden ohjeen mukaan. Siirry suoraan oman ratasi lähtöön, säilytä turvallinen etäisyys kun odotat omaa lähtövuoroasi.

Ajanotto hoidetaan emit-järjestelmällä, ei tarkistuslipukkeita, gps-reittijälki toimii varajärjestelmänä. Maalileiman jälkeen tulosten luku tapahtuu itsepalveluautomaatilla ja itkumuuri palvelee jälkikäteen virtuaalisesti.

Firmaliiga-tapahtuman palveluja on karsittu etäisyyksien säilyttämiseksi ja käsikosketusten välttämiseksi. Ei ilmoittautumista eikä myyntiä, ei emit-lainakortteja, kompassien tai karttamuovien lainausta, avainsäilytystä, juomahuoltoa tai tulostelttaa.

Omatoiminen suunnistus keskiviikosta lauantai-iltaan

Joukkueen karttapaketti sisältää tilatun määrän karttoja omatoimisille kisaajille ja kuntoilijoille. Paketin voi noutaa joko tapahtumasta tai keskiviikon ja perjantain välillä klo 9:00-16:00 Polaris Business Park vastaanotto, Itsehallintokuja 6, Leppävaara.

Kartat on muovitettu ja peitetty ohjesivulla. Kartan saa ottaa esiin vasta lähtöpaikalla sen jälkeen kun oma ajanotto on käynnistetty. Toimitaan kuten keväällä reilun pelin hengessä!

Firmaliigan omatoimisessa suunnistuksessa käytössä on virtuaalinen tulospalvelu. Ajanotto ja rastien “leimojen tarkistus” tapahtuu urheilukellon tai vastaavan tallentaman gps-jäljen perusteella. Rasteilla on rastilippu ja rastikoodin kertova lappu, ei emit-leimasimia. Ajanotto päättyy automaattisesti maalirastin kohdalla ja tuloksen saa lataamalla tallennetun gps-jäljen tulospalveluun. Katso tarkemmat tiedot ohjesivulta.

Tulokset

A-B-C -lohkoissa omatoimisuudesta saatavaa mahdollista hyötyä kompensoidaan niin, että omatoimisen kisaajan maksimipistemäärä on 80. Pisteleikkuri vaikuttaa siis vain omatoimisen kisaajan sijoittuessa 20 parhaan kisaajan joukkoon näissä lohkoissa. Todennäköisesti lohkokärkeen sijoittuminen vaatii enemmän pisteitä eli tiistai-illan kisasuoritusta. D-E-F -lohkoissa ei käytetä leikkuria, kisasuoritus tapahtumassa ja omatoimisesti ovat saman arvoisia.

Kisakohtaiset lopputulokset ovat selvillä kunkin kisan jälkeisenä sunnuntaina itkumuurin sulkeuduttua. Kevään 2021 lohkojako määräytyy syksyn yhteistulosten mukaan: lohkon kolme ensimmäistä nousee ylempään ja kolme viimeistä putoaa alempaan lohkoon.

Poikkeusolojen vuoksi muutokset järjestelyihin ovat mahdollisia, tiedotamme muutoksista Firmaliigan sivuilla sekä tarvittaessa sähköpostilla joukkueenjohtajille.

Tervetuloa Firmaliigan syyskierrokselle – kisatapahtumiin tai omatoimisesti suunnistaen!
— Firmaliiga-tiimi

Firmaliiga 2020 kevään lopputulokset

Kevään Firmaliigan lohkovoittajat ja kärkijoukkueet ovat:

 • AB: 1) Sitowise 1  2) Aalto 1  3) VTT 1
 • CD: 1) Vincit  2) PwC 1  3) Kympin Suunta 1
 • EF: 1) HY 3  2) Sitowise 3  3) Aalto 4

Onnea voittajille sekä kiitos kaikille kisaajille ja kuntoilijoille! Upeat yli 1000 omatoimista suunnistussuoritusta kevään poikkeusoloista huolimatta. Kaikki tulostiedot löytyvät tulosseuranta -sivulta.

Toivomme palautetta kevään kisoista ja samalla keräämme myös toiveita tuleviin kisoihin. Kevään kisojen reitti- ja suoritusanalyysiä sekä muuta liigaan liittyvää keskustelua jatketaan Firmaliigan jälkipelit Facebook-ryhmässä.

Elokuussa kisaamme Firmaliigaa toivottavasti vähemmän omatoimisesti mutta kaikille turvallisesti. Tiedotamme järjestelyistä tarkemmin kesän aikana.

Firmaliiga kevät 2020 kisaohjeet

Kartat on jaettu ja kisa voi alkaa! Katso kevään omatoimisen Firmaliigan ohjesivu tästä linkistä.

Kisakohtaiset ohjeet kuhunkin maastoon, ratamestarin vinkit ja tarkemmat tiedot löytyvät jokaisen kisan omalta sivulta:

Kisamaastojen suoritusjärjestys on vapaa. Maastot ovat avoinna 12.5. klo 6.00 – 26.5. klo 21.00. Tulospalvelu sulkeutuu 26.5. klo 22.00.

Kisataan reilun pelin hengessä: karttoja ei kurkita ennen ajanoton käynnistystä, tuloksiin tutustutaan vasta oman juoksun jälkeen ja joukkueen jälkipelit käynnistyvät sitten kun kaikki ovat käyneet maastossa.

Firmaliigan kevään 2020 tulosten lataus ja tulosseuranta tästä linkistä.

Jäimme kaipaamaan Firmaliigan kisatunnelmaa ja paikkaamme omatoimisuuden nyt jättämää sosiaalista aukkoa. Liity mukaan kisakanavalle Firmaliigan jälkipelit Facebook-ryhmään. Tervetuloa mukaan avatumaan niin omasta kuin joukkueen suoriutumisesta!

Onnea kisaan!

Pitkä rastiviikonloppu 21. – 26.5.

Myös kuntoilijat Firmaliigan joukkueiden ulkopuolelta pääsevät nauttimaan kisafiiliksestä sekä Firmaliigan radoista ja maastoista Pitkän rastiviikonlopun aikana. Tilatut karttapaketit on postitettu ja maastoon pääsee 21. – 26.5.

Jos haluat toimia kuten kisaajat Firmaliigassa, pidät kartat piilossa aina lähtöpisteeseen ja ajanoton käynnistymiseen asti (kartat toimitetaan ohjesivulla peitettynä). Tutustu tuloksiin ja muiden kulkemiin reitteihin vasta oman suorituksen jälkeen!

Kuntoilijat voivat myös kulkea täysin ilman ajanoton paineita ja nauttia suunnistuksesta haastavilla kisatason radoilla ja vähemmän käytetyissä maastonosissa.

 • 15. – 17.5. Karttapakettien tilaus. Kolmen karta sarja, ratavalinta AB, CD tai EF (6, 5 ja 4km, vastaa kansallisen kilpailun A, B ja C-tasoa).
 • 18.5. Karttapaketit postiin, perillä 20.5.
 • 21.5. – 26.5. Pitkä rastiviikonloppu kolmessa maastossa kisaradoilla.
 • Suunnistus omatoimisesti Firmaliigan ohjeistuksen mukaan.
 • Firmaliigan tulospalvelut myös kuntoilijoiden käytösssä.

101 joukkuetta omatoimiseen Firmaliigaan

Keväällä 2020 Firmaliigassa kisaa omatoimisesti 101 joukkuetta ja 470 juoksijaa. Joukkue- ja osallistujalistat löytyvät Joukkueet-sivulta. Muutoksia käsitellään vain pakottavista syistä (sairastuminen tms).

Omatoiminen kevät 2020

Firmaliigan kevät 2020 kisataan omatoimisesti. Omatoimisuus tarkoittaa, että keväällä ei ole kisatapahtumia, ei kisakeskuksia, eikä pysäköinninohjausta. Saamme siis ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnistaa sellaisissa osissa maastoa, joihin emme normaalioloissa pääse pysäköintijärjestelyjen rajoitusten vuoksi.

Kevääksi on luvassa täysipainoista suunnistusta, kun kaikki kolme kisamaastoa avataan käyttöön kahdeksi viikoksi ti 12.5. – ti 26.5. Lohkoja ja ratoja on kolme: AB, CD ja EF (6, 5 ja 4km, EF kartat 1:7500). Maastot kierretään omaan tahtiin, kimppakyytejä välttäen ja muutenkin riittävää etäisyyttä pitäen ja turvallisesti toimien. Rasteilla on liput ja rastikoodi, ei leimasimia eikä lääppimistä.

Kevään Firmaliigaan osallistutaan kisaajina tai kuntoilijoina joukkueen valinnan mukaan. Kisaajilta edellytetään urheilukellon tai vastaavan käyttöä gpx-reittijäljen tallentamiseksi, ajanotto tapahtuu ladatun reittijäljen perusteella. Pisteet lasketaan normaalisti eli joukkueeseen nimetään neljä juoksijaa per maasto ja näistä kolme parasta lasketaan tuloksiin. Kuntoilevat joukkueet keskittyvät nauttimaan radoista ja maastoista ilman tulospaineita.

Firmaliigan osallistumismaksuun sisältyy neljä kisaajaa tai kuntoilijaa. Lisäkuntoilijoiden karttamaksu on 20€, joka sisältää kolme karttaa valitulle radalle. Vaikka karttojen jakelu on rajoitettu neljään karttapakettiin ja erikseen tilattaviin lisäpaketteihin, joukkueen kuntoilijat voivat keskenään jakaa kartat haluamallaan tavalla. Toimikaa huolellisesti ja pitäkää turvalliset etäisyydet!

Kartat toimitetaan kaikille postitse kotiin. Kisaajien kartat toimitetaan peitettynä niin, että kartta avataan luettavaksi vasta kunkin kisan lähdössä, ajanoton käynnistyksen jälkeen. Mahdolliset epäselvyydet reittijäljessä selvitellään tarvittaessa. Kevään kisat käydään reilun pelin hengessä. Palkintona on tarjolla vain mainetta ja kunniaa, kisat eivät vaikuta Firmaliigan lohkosijoituksiin.

Metsä on edelleen turvallinen paikka liikkuaOmatoiminen suunnistus on turvallista, kun toimimme vastuullisesti toisemme huomioiden. Sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät. Firmaliigan kevään järjestelyt on suunniteltu turvallisiksi niin, että kisaajat eivät kasaannu yhteen paikkaan ja pintojen koskettelu isolla joukolla vältetään.

Vaikka joudumme tinkimään tapahtumien sosiaalisuudesta sekä joistakin palveluista (omat juomat mukaan!), pystymme tarjoamaan nautinnollisia suunnistushaasteita hyvin erikoisissa olosuhteissa.

Tervetuloa Firmaliigaan!
— Matti

Firmaliigan kisat 2020

Kevään omatoimiset kisat toukokuussa käydään ti 12.5. – ti 26.5. Ratamestarit ovat Karin Rantamäki, Riikka Otsamo ja Jyrki Louhi.

Syksyn kisat elokuussa ovat:

 • ti 11.8.  Velskola – Suolikas, rm Einari Heinaro
 • ti 18.8.  Kattilajärvi, rm Aimo Kangas
 • ti 25.8.  Salmi, rm Kalle Rantala

Kisakohtaiset ohjeet ja ratamestarin vinkit julkaistaan noin viikkoa ennen kutakin kisaa.

6. Firmasprintti maaliskuussa 2020

Firmasprintin kisat maaliskuussa torstai-iltaisin toimivat jälleen kauden lämmittelijänä:

 • to 12.3.  Jätkäsaari, rm Topi Syrjäläinen
 • to 19.3.  Malminkartano, rm Kari Sane
 • to 26.3.  Lauttasaari, rm Otto Kaario

Seuraa ratatyön etenemistä Malminkartanon tapahtuman ratamestari Kari Sanen blogista sekä tapahtumatietoja Sprintticupin sivulta.

Kutsu Firmaliigaan 2020

Firmaliigassa yritysjoukkueet ja kaveriporukat kisaavat tiukasti tai suunnistavat omaksi ilokseen kuudessa lohkossa A…F, noin 20 joukkuetta kussakin. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja kunkin kisan tuloksissa huomioidaan joukkueen kolme parasta. Osanotto-oikeus on joustava eli joukkueen kokoonpano voi vaihdella eri kisoissa.

Firmaliigan kisat käydään Nuuksion maastoissa, kolme kisaa tiistai-iltaisin touko- sekä elokuussa. Joukkueiden paremmuus määräytyy lohkoittain kevät/syyskauden kolmen kisan yhteispisteiden perusteella. Lohkon kaksi parasta joukkuetta nousevat ylempään ja kaksi vähiten pisteitä kerännyttä putoavat alempaan lohkoon. Katso tarkemmat tiedot täältä: säännöt ja pistelaskenta.

Firmaliigan maksu on yhdeltä joukkueelta 280 euroa (6 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Joukkueen ulkopuolella kunto-sarjaan osallistuminen 8 euroa/kerta/henkilö. Firmasprintin maksu on yhdeltä joukkueelta 90 euroa, (3 kisaa, 4-henkiset joukkueet). Kuntosprinttiin osallistuminen 10 euroa/kerta/henkilö. Emit-kortin vuokra on 2 euro/kerta/henkilö. Osanottomaksu laskutetaan huhtikuussa, emit-vuokrat ja kuntoilijoiden maksut syyskuussa.

Firmaliigan ilmoittaudutaan vuoden alussa, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ilmoittaudu mukaan Firmaliigaan näin:

Joukkueet sijoitetaan lohkoihin lähinnä edellisen kauden lopputulosten perustella, mutta yhteyshenkilöiden toiveita pyritään ottamaan huomioon. Muutamia vapaita paikkoja on yleensä järjestynyt uusille joukkueille, myös kesken vuoden syyskaudelle.

Lisätietoja:
Matti Kaasalainen
if.tajatsinnuusnignisleh@nenialasaak.ittam
puh 0400-730070

Firmaliigan ensikertalaisille

Firmaliiga on rennon kisahenkinen tapahtumasarja: oikean suunnistuskisan haasteet mutta joustavammat järjestelyt. Firmaliigan radat ovat Iltarasteja haastavammat, koska

 • joukkueen menestyminen tuo (ehkä) painetta omaan suoritukseen
 • kisatapahtuman luonne: lähtö aikamerkillä, kartta vasta lähtöhetkellä, kartalla vain oma rata ja omat rastit
 • Firmaliigan ratamestarit panevat parastaan kunkin tapahtuman maastoon, jokainen rata taitotasonsa mukaan

Firmaliigan tärkeimpiä perinteitä ovat hyvät maastot, haastavat radat, kisahenkisyys ja yhteisöllisyys. Jokaisessa tapahtumassa pääsemme nauttimaan suunnistuksesta parhaimmillaan, yhdessä lajitoverien kanssa. Jotta ensitutustumisesi Firmaliigaan olisi mahdollisimman miellyttävä, toivon että perehdyt tapahtumakohtaisiin sekä Firmaliigan yleisiin ohjeisiin.

Hyväksi havaittua

 • Tarkista rastikoodit ja varmista että kävit oman ratasi rastilla — joukkue kiittää hyväksytystä tuloksesta. Eri ratojen rasteja on lähekkäin kaikissa kisoissa.
 • Käytä emit-tarkistuslipuketta. Vanhat emit-kortit eivät tee aina luotettavaa leimausta, joskus eivät uudetkaan.
 • Katso ohjeet ja ratamestarin vinkit ennen kisaa. Varaudu siirtymiin ja käytä kimppakyytiä ahtaissa kisapaikoissa.
 • Online-tulospalvelusta näet myös joukkueiden pistetilanteen heti kisapaikalla. Omasta tuloskortista näet suoraan virheisiin kuluneen ajan oman suoritustasosi mukaan laskettuna. Reittihärveli on tietysti käytössä.